Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Avond over de Rif

29 oktober 2021 -20:30

Gratis

Ter gelegenheid van de honderdjarige herdenking van de Slag om Anwal en in het kader van de herdenking van de vijfde jaar van de moord op de martelaar Mohsin Fikri organiseren we een culturele avond over de Rif (het noorden van huidig Marokko). Met muziek, discussie en natuurlijk drankjes en hapjes.

Dit doen we o.a. met
– ???????????????????????????? ????????????????????, journalist en auteur van o.a. het boek ‘De vergeten geschiedenis van het Marokkaanse Rif’.
– ???????????????????????????? ???????? ????????????????, arabist en journalist en werkte als correspondent voor verschillende Nederlandse media in Marokko. Verder is ze schrijver van ‘Het verdriet van de Rif’, ‘Jaren van lood’, ‘Het volk van Abdelkrim’ en ‘Marokkaan in Nederland, Hollander in Marokko’.
Met muziek van o.a. ????????????????????????????????!

Tijdens deze avond willen terugblikken op de geschiedenis van het verzet in de Rif en de gemiste kansen. In het recente verleden maar ook de antikoloniale Rif oorlog en de republiek van Abdelkrim van honderd jaar geleden.
Deze avond wordt georganiseerd door Ru Paré/SW-SL in samenwerking met het Comité Steun Rif. Mede mogelijk gemaakt door De Schrijverscentrale en het Nederlands Letterenfonds.

Gegevens

Datum:
29 oktober 2021
Tijd:
20:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Ru Pare
Chris Lebeaustraat 4
Amsterdam, Noord Holland 1062 DC
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *