Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Botsing met het Verleden

9 oktober 2021 -21:00 - 23:00

€7,50

Een botsing met het verleden mag eindelijk voor publiek!! Met afsluitend een gesprek met de spelers en Chaja Polak, geleid gastspreker Westerbork, Betty Scholts-Meents.

We zijn onwijs blij dat we eindelijk onze voorstelling voor jullie mogen spelen!

Dit betekend wel dat wij de maatregelen van het RIVM volgen. Voor deze voorstelling is een COVID-19 toegangsbewijs verplicht. Dit kan een vaccinatie of test bewijs zijn, digitaal of uitgeprint. Bedankt voor jullie begrip en wij zien jullie bij de voorstelling!

De Vlammende Eend maakte een toneelbewerking van het boek van schrijfster Chaja Polak, De man die geen hekel had aan Joden. We onderzoeken in de voorstelling gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog: in hoeverre kun je begrijpen wat er is gebeurd, en welke keuzes mensen hebben gemaakt? En wanneer verandert ‘proberen te begrijpen’ in ‘goedpraten’? Naar aanleiding van het persoonlijke verhaal van Chaja Polak kijken we naar daders en slachtoffers. Hun verhalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze verhalen zijn ook onderdeel van ons collectief geheugen. Maar wat weten we eigenlijk wel en wat niet?

De voorstelling ging op 4 en 5 mei digitaal in première in het kader van Theater na de Dam. Na lang wachten kunnen we eindelijk live spelen voor u! De voorstelling zal plaatsvinden in Ru Paré in Amsterdam Slotervaart. Dit buurthuis is vernoemd naar de schilderes en verzetsheldin Henrica Maria Ru Paré, die een landelijk onderduiknetwerk opzette en zo het leven van 52 Joodse kinderen redde.

Gegevens

Datum:
9 oktober 2021
Tijd:
21:00 - 23:00
Kosten:
€7,50
Evenement Categorie:
Site:
https://www.eventbrite.nl/o/de-vlammende-eend-ism-stichting-samen-wonen-samen-leven-31197408815