Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ru Paré Lezing #1

10 december 2021 -14:00 - 17:00

Gratis
Henrica Maria Paré (1896-1972) is de naamgever van onze community. Onder de naam Ru Paré was ze een kunstschilder en onderdeel van het vooroorlogse artistieke milieu van Den Haag. Toen in de Tweede Wereldoorlog de deportaties begonnen, stopte Paré met haar werk als schilder. Ze weigerde het verplichte lidmaatschap van de Nederlandsche Kultuurkamer en vulde haar tijd met het zoeken van onderduikadressen voor joodse kinderen. Onder haar verzetsnaam ‘Tante Zus’ redde ze in totaal tweeënvijftig joodse kinderen.

 

Ru Paré was een voorbeeld van vanzelfsprekend engagement en actief burgerschap. Een voorbeeld die wij graag levend houden in onze dagelijkse praktijk: niet verzaken waar het gaat om solidariteit en omzien naar de meest kwetsbaren in de samenleving. De jaarlijkse Ru Paré Lezing sluit hierop aan. In deze lezing vormt het leven en werk van Ru Maria Paré een inspiratiebron. Want ook de huidige tijd, met al zijn spanningen en dreigingen, vraagt om keuzes. Humaniteit is altijd in het geding.

 

De eerste Ru Paré Lezing zal worden gegeven door Anja Meulenbelt. Feministe, activiste, auteur, voormalig Eerste-Kamerlid.

 

Er is een aanvullend programma met hapjes en muziek van Mehmet Polat en anderen. Verder gaat dit het moment zijn waar we het streetart project over ‘vrijheid en verzet’ officieus onthullen. Onder leiding van streetartkunstenaar Richart Pintura en Young in Prison gingen jongeren uit de buurt de buitengevels van ons gebouw mooier maken, natuurlijk inclusief de muurschildering van Ru Paré zelf.

 

Aanmelden Ru Paré Lezing:

Naam
(het opgeven van een naam is niet verplicht. Een alias is natuurlijk ook helemaal prima)
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief met daarin updates over activiteiten en evenementen in de Ru Paré Community.

Gegevens

Datum:
10 december 2021
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
https://www.facebook.com/events/415751723418977

Locatie

Ru Pare
Amsterdam, + Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *