Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stay Live – meetup met BLM video activist

9 juni 2023 -20:30 - 22:00

Gratis

Ontmoeting met de free running video activist Maxwell Mitchell die de Black Lives Matter opstand in Louisville voor meer dan 1000 dagen volgde. Met interview, q&a en fragmenten.

Gratis toegankelijk – Engelstalig
Door open 19:00
Start 19:30

Maxwell Mitchell is een livestreamer uit Louisville, Kentucky, die zijn live videografie gebruikt bij het nastreven van sociale rechtvaardigheid. Zijn platform heet Stay Live Streams. Met zijn iPhone als zijn favoriete wapen, is het niet alleen de livestreaming zelf, maar ook de manier waarop Maxwell livestreamt waardoor hij opvalt. Maxwell gebruikt vaak zijn free running en acrobatische yogavaardigheden en schrikt er niet voor terug om te klimmen, springen, rennen en alles wat nodig is om de beelden te krijgen die hij nodig heeft, allemaal met als doel bewustzijn, educatie en rechtvaardigheid te brengen aan zijn medegemeenschapsleden.

Zijn focus ligt op de lokale overheid in Louisville, Kentucky en omliggende gebieden. Binnen de drie takken van de overheid richt Maxwell zich op het live streamen van mensen die hun eerste grondwettelijke recht uitoefenen, 112-interacties, rechtbanken, persconferenties en gemeenteraadsvergaderingen.

Tijdens het hoogtepunt van de burgerlijke onrust als reactie op de moord op Breonna Taylor, gebruikte Maxwell zijn iPhone meer dan 1000 dagen consequent om live te streamen wat er gebeurde, waardoor miljoenen mensen in de VS up-to-date informatie hadden over wat er in Louisville gebeurde. Sindsdien worden zijn video-opnamen gebruikt om mensen bij te staan in rechtszaken. Hij is een beetje een beroemdheid geworden en een veelgevraagde community-responder. Het werk van Maxwell is genoemd in de New York Times. Zijn videowerk is door Oprah Winfrey gebruikt in haar eigen strijd voor gerechtigheid voor Breonna Taylor. Voor hem is het beste deel van het werk om gerechtigheid te kunnen bijdragen aan mensen die het anders niet zouden krijgen.

Maxwell wil zijn publiek graag toespreken over hoe een altijd wenkende kennis van video-/audiobewerkingssoftware, overheidsstructuur, wettelijke rechten en journalistiek kan zorgen voor bewustzijn en verandering van beleid. Mensen hoeven niet langer te wachten op mainstream nieuws om het publiek bewust te maken of te wachten op de overheid om het beleid te veranderen, jij kan dat zelf!

Gegevens

Datum:
9 juni 2023
Tijd:
20:30 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Ru Pare
Chris Lebeaustraat 4
Amsterdam, Noord Holland 1062 DC
+ Google Maps