Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Screening: What’s Left (met nagesprek)

14 november 2022 -20:00 - 22:30

Gratis

Onlangs verscheen de NPO documentaire What’s Left over de teloorgang van electoraal links in Nederland. Een boosmakende maar ook hoopgevende documentaire die het verdiend om gezamenlijk bekeken en besproken te worden. Dit gaan we doen op maandagavond 14 november in de Ru Paré. Na afloop is er een gesprek met de documentairemakers Johan Fretz en Juul Op den Kamp over de documentaire en hoe linkse bewegingen elkaar kunnen versterken.

Gratis toegankelijk. Het is fijn als men zich vooraf aanmeld zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Dat kan hieronder met het formulier.

Over What’s Left – de puinhopen van links:

Electoraal ligt links Nederland, en de PvdA in het bijzonder, goeddeels in puin. Hoe heeft het zover kunnen komen en hoe zou de wederopstanding kunnen worden ingezet?

In tijden van grote sociale en economische ongelijkheid scoorden de drie traditionele linkse partijen bij de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar slechter dan ooit. Vooral de PvdA is nog geen schim van de grote machtspartij die ze ooit was.

In deze persoonlijke en bij vlagen bijtende documentaire houden filmmakers Juul Op den Kamp en Johan Fretz de politieke idealen van de sociaaldemocratie tegen het licht en stellen de vraag hoe het zover heeft kunnen komen. Waar is het misgegaan met idealen van de PvdA? Hoe kon het gebeuren dat een partij die ooit de arbeidersklasse van een heel land vertegenwoordigde het neoliberale marktdenken zo gretig omarmde?

Het resultaat is een meeslepende en nieuwsgierige blik op de geschiedenis van de sociaaldemocratie in Nederland. Oud PvdA-leiders lieten zich interviewen om hun reflecties op die geschiedenis te delen en te reageren op het verwijt dat de partij haar idealen gaandeweg steeds meer in de uitverkoop heeft gezet. ‘

Regie: Johan Fretz & Juul Op den Kamp
Omroep: BNNVARA

Aanmelden voor de avond:

Naam
(het opgeven van een naam is niet verplicht. Een alias is natuurlijk ook helemaal prima)
Please enter a number from 1 to 5.
Hidden
Ik kom tussen 12:00 en 13:00 en eet mee met de lunch?(Vereist)
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief met daarin updates over activiteiten en evenementen in de Ru Paré Community.

Gegevens

Datum:
14 november 2022
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie: