Evenementen

Het lijkt erop dat we niet kunnen vinden wat je zoekt. Misschien kan zoeken helpen.

Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Filmvertoning: Wan Pipel (1976)

Ru Pare Chris Lebeaustraat 4, Amsterdam, Noord Holland

In verband met Keti Koti vertonen we op woensdagavond 28 juni de baanbrekende Surinaams-Nederlandse film Wan Pipel uit 1976 van Pip de la Parra. Op Keti Koti, ofwel zaterdag 1 juli, zelf organiseren wij samen met bewoners en bewonersorganisaties een Keti Koti viering in de Meervaart.  Gratis toegankelijk. Graag vooraf aanmelden als het even kan […]

Gratis

Verkiezingsdebat Armoede & Sociale Ongelijkheid

Ru Pare Chris Lebeaustraat 4, Amsterdam, Noord Holland

In wat voor samenleving willen we leven? Gaan we wat doen aan de groeiende ongelijkheid? Daarover gaat dit debat. We horen de politici hierover. Zij gaan met elkaar in discussie, maar er is vooral ook ruimte voor de zaal!

Ru Paré Lezing #3 – Chaja Polak

De derde Ru Paré Lezing over ‘kunst en verzet’ wordt gegeven door Chaja Polak. Inspiratiebron voor de Ru Paré Lezing is het leven en werk van Ru Maria Paré. Behalve de lezing is er een aanvullend programma met oa Jiddische liederen door Mirjam van Dam en performances door theatergroep De Vlammende Eend. De presentatie zal […]

Stap uit de schaduw en in ons netwerk!

Ru Pare Chris Lebeaustraat 4, Amsterdam, Noord Holland

Een filmvertoning met nagesprek over achterop raken en vastlopen in bureaucratie.

Gratis

Palestina Vrij – Benefiet

De Ru Paré Community organiseert een benefiet voor alle slachtoffers in Gaza in solidariteit met Palestina. Met driegangen buffet, muziek, performances, sprekers en merch. Vooraf tussen 17:00 en 19:00 is er de boeklancering van Anja Meulenbelt's 'Nooit meer is nu'.

Gratis

De Gemeenschapseconomie in Nieuw-West

Ru Pare Chris Lebeaustraat 4, Amsterdam, Noord Holland

Ben je nieuwsgierig naar Community Wealth Building maar weet je nog niet precies wat het inhoudt? Of wil je meer weten over de lessen uit Preston en Schotland? Wil je juist zelf aan de slag met coöperatief ondernemerschap in de wijk? Wil je misschien betrokken raken (vanuit je eigen positie/organisatie) of weet je het allemaal nog niet maar ben je ergens wel geïnteresseerd? Kom dan langs op 28 februari in de Ru Paré!

Gratis

Vrijheidsmaaltijd

Ru Pare Chris Lebeaustraat 4, Amsterdam, Noord Holland

Kom langs bij de Ru Paré op 5 mei en schuif aan bij onze vrijheidsmaaltijd in Ru Paré. Oorlog is nooit weggeweest uit de wereld en dit jaar terug in Europa. Er is dan ook alle reden om hierbij stil te staan en om de vrijheid te vieren. Dit willen we graag doen met buurtbewoners […]

Explodium bij Ru Pare – Nieuw talent presenteert zich!

Explodium laat je genieten van diverse korte voorstellingen – elk steeds circa 10 minuten – na elkaar. Het thema van ExploreZ Festival dit jaar is Verandering, waarbij de makers in hun korte voorstellingen met passie en energie hun persoonlijke ervaringen en visies op dit thema loslaten en delen met het publiek.

Gratis – €15

(Re)thinking Displacement

Ru Pare Chris Lebeaustraat 4, Amsterdam, Noord Holland

(Re)thinking Displacement  What can images do in the age of ongoing occupations, atrocities, militarized borders, and forced migration? How can we mobilize words, images, and bodies in the face of their forced displacement? Come and join us at this short film event to watch and discuss the films linked to displacement. With: Lucie Fortuin is […]

€5

From Istanbul to Athens – Mediterraneo band

Ru Pare Chris Lebeaustraat 4, Amsterdam, Noord Holland

Mediterraneo Band speelt Arabische, Griekse en Turkse klassieke composities. Deze combineren ze met jazz en latin. Voor deze editie, 'From Istanbul to Athens’, worden Griekse en Turkse instrumentale en vocale tradities met elkaar verweven. Vooraf is er een heerlijk diner.

€18

Comedy Club Nieuw-West

Ru Pare Chris Lebeaustraat 4, Amsterdam, Noord Holland

Stand Up Comedy voor en door Amsterdam Nieuw-West! Op vrijdag 24 mei is het eindelijk zo ver; bij de Ru Paré als geweldige locatie gaan 5 comedians uit Nieuw-West onder leiding van Howard Komproe het podium op. Met Howard Komproe, Bugra Gedik, Romée van Noorden, Magic Nape, Marvin Hooplot, Frank Westerink.

Gratis