Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekpresentatie: Carina Thuijs en het bloedbad van Sivas

30 april 2022 -20:00 - 22:30

Boekpresentatie met schrijver Mahmut Erciyas over zijn nieuwe boek over het bloedbad van Sivas.
In 1993 werd de Carina Thuijs, een Nederlandse studente uit Doetinchem, samen met 34 Turkse intellectuelen, kunstenaars en jongeren vermoord door moslimfundamentalisten. Mahmut Erciyas schreef een biografie over haar en deze gebeurtenis.
“Wie is Carina, wat deed zij in Turkije en hoe kon het bloedbad in Sivas gebeuren? De antwoorden op deze vragen zijn terug te lezen in dit boek. Aan de hand van gesprekken met nabestaanden beschrijft Mahmut Erciyas op een aangrijpende wijze het leven van Carina Thuijs, de context van haar veel te vroege dood en de kille en afstandelijke houding van de Nederlandse overheid tegenover haar familie. Het bloedbad van Sivas heeft begin jaren negentig nauwelijks aandacht gekregen in de Nederlandse pers en politiek. De decennialange stilte rondom Carina Thuijs en de moordpartij in Sivas dient doorbroken te worden, en daar draagt dit boek beslist aan bij.” – Uitgeverij Hermans
Auteur Mahmut Erciyas (Rotterdam, 1975) is als historicus afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Sinds zijn studie is hij werkzaam als adviseur in het sociaal domein bij de lokale overheid.
Georganiseerd in samenwerking met DIDF Amsterdam.

Gegevens

Datum:
30 april 2022
Tijd:
20:00 - 22:30
Evenement Categorie:

Locatie

Ru Pare
Chris Lebeaustraat 4
Amsterdam, Noord Holland 1062 DC
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *