Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fix het seksisme in de literatuur (met Christine Otten en Shantie Singh)

17 november 2022 -20:30 - 22:30

Gratis

Onlangs verscheen het pamflet ‘Optimistische Woede’ van de actiegroep Fixdit! dat oproept om het seksisme in de literaire wereld aan te pakken. Op 17 november komen Christine Otten en Shantie Singh van het schrijverscollectief langs in de Ru Paré om hierover in gesprek te gaan. Vooraf is er een eenvoudige en betaalbare maaltijd van Nour Kitchen (graag hieronder aanmelden!) van €6. Eten vanaf 19:00. Programma begint om 20.00.

Kwestie van tijd, hoor je vaak als het gaat om gendergelijkheid in de literatuur. Vrouwelijke auteurs zijn overal. Maar anno 2022 is de literaire canon nog altijd overwegend mannelijk (en wit), winnen vrouwen minder literaire prijzen en worden leeslijsten op scholen gedomineerd door boeken van mannen. Schrijverscollectief Fixdit wil dat veranderen. Fixen. Vanuit optimistische en bondgenootschap. In een zinderend Manifest geven elf Fixdit-auteurs hun visie op gender(on)gelijkheid en vastgeroeste aannames over schrijverschap en literatuur.

Met dit manifest in de hand brengen Fixdit-auteurs een prikkelend programma Zij dragen voor uit het manifest én uit eigen werk. Ook gaan ze met elkaar en met het publiek in gesprek over de thema’s uit het manifest.

Fixdit is Yra van Dijk, Sanneke van Hassel, Rachida Lamrabet, Jannah Loontjens, Munganyende Hélène Christelle, Christine Otten, Gaea Schoeters, Shantie Singh, Fleur Speet, Manon Uphoff en Annelies Verbeke.

Aanmelden voor de avond:

Naam
(het opgeven van een naam is niet verplicht. Een alias is natuurlijk ook helemaal prima)
Please enter a number from 1 to 5.
Ik eet graag mee vooraf aan het programma!(Vereist)
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief met daarin updates over activiteiten en evenementen in de Ru Paré Community.

Gegevens

Datum:
17 november 2022
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Ru Pare
Chris Lebeaustraat 4
Amsterdam, Noord Holland 1062 DC
+ Google Maps