Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Palestina Vrij – Benefiet

15 februari -17:00 - 22:30

Gratis

De Ru Paré Community organiseert een benefiet voor alle slachtoffers in Gaza in solidariteit met Palestina. Met driegangen buffet, muziek, performances, sprekers en merch. Alle inkomsten, inclusief de baropbrengst, doneren we aan aan Stichting Kifaia (/Palestinian Medical Relief Society).

Naast heerlijk eten en afsluitend muziek hebben we twee korte inhoudelijke delen. In het eerste gedeelte gaan we kort in op de huidige situatie in Gaza en de gevolgen voor Palestina, met oa Mo Kotesh (Palestijnse Huis) en Sai Englert (Scholars for Palestine). Hierna bespreken we de gevolgen in Nederland zoals het racisme tegen moslims en hoe we als ouders om kunnen gaan met de manier waarop Palestina in het onderwijs wordt besproken, met Rahma Bavelaar (Meld Islamofobie), Hakima Aouragh (Palestina & onderwijs). De avond wordt gepresenteerd door Kauthar Bouchallikht.

Tussendoor is er een dansperformance van Adam Dawoud, een danser uit Gaza. Verder zijn er bijdrages van Rachad Debdoubi (spoken word), Mehmet Polat (ud player), Spotlight band en meer!

Vooraf is er de boeklancering van Anja Meulenbelt’s ‘Nooit meer is nu‘. Deze begint om 17:00. Anja Meulenbelt wordt geïnterviewd door Frederike Geerdink (journalist). Verder zijn er bijdrages van oa Jaap Hamburger (Een Ander Joods Geluid), Willem Schinkel (wetenschapper), Nadia Benaissa (mensenrechtenactivist), Lydia de Leeuw (onderzoeker).

De hele avond is gratis toegankelijk. Voor het avondeten kan men een bedrag betalen naar eigen inzicht (€8 kostendekkend, €15 regulier, €20 solidair). Verdere donaties zijn natuurlijk erg welkom!

Aanmelden Benefiet:

Naam
(het opgeven van een naam is niet verplicht. Een alias is natuurlijk ook helemaal prima)
Kies uit de onderstaande opties (meerdere mogelijk)

Gegevens

Datum:
15 februari
Tijd:
17:00 - 22:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , , , ,

Organisator

De Buurtzaak