Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Gemeenschapseconomie in Nieuw-West

28 februari -16:00 - 20:30

Gratis

Hoe kan Community Wealth Building (CWB) de gemeenschapseconomie versterken in Nieuw-West? CWB is een strategie voor economische ontwikkeling gebouwd op de lokale gemeenschap die werkt voor de lokale gemeenschap. Op initiatief van het Commons Lab vond er eind vorig jaar een werkbezoek plaats naar Preston en Schotland omdat men daar al langer bezig is met CWB. Preston is volgens onderzoek de meest verbeterde stad van het Verenigd Koninkrijk door middel van CWB, het zogenaamde ‘Preston Model’. En Schotland is recentelijk begonnen om CWB te implementeren op nationaal niveau.

Op woensdag 28 februari delen we onze inspiratie en de lessen die we geleerd hebben met andere geïnteresseerden. Opbouwwerker Omar Khan van Preston United komt ons vertellen over CWB in Preston en het betrekken van gemeenschappen. Verder zijn er enkele workshops en eindigen we gezamenlijk eten en een optreden door Hessel Du Mark!

Ben je nieuwsgierig naar CWB maar weet je nog niet precies wat het inhoudt? Of wil je meer weten over de lessen uit Preston en Schotland? Wil je juist zelf aan de slag met coöperatief ondernemerschap in de wijk? Wil je misschien betrokken raken (vanuit je eigen positie/organisatie) of weet je het allemaal nog niet maar ben je ergens wel geïnteresseerd? Kom dan langs op 28 februari in de Ru Paré!

Gratis toegankelijk, graag wel vooraf aanmelden want vol=vol!

Gegevens

Datum:
28 februari
Tijd:
16:00 - 20:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeKw40WNW_hQAQB9vHZ5mp3cwMfIqEKeSZfcE_W8WmhCWW1uQ/viewform

Locatie

Ru Pare
Chris Lebeaustraat 4
Amsterdam, Noord Holland 1062 DC
+ Google Maps