Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vrijheidsmaaltijd

5 mei -12:00 - 14:00

Kom langs bij de Ru Paré op 5 mei en schuif aan bij onze vrijheidsmaaltijd in Ru Paré. Oorlog is nooit weggeweest uit de wereld en dit jaar terug in Europa. Er is dan ook alle reden om hierbij stil te staan en om de vrijheid te vieren. Dit willen we graag doen met buurtbewoners en vrienden van de Ru Paré Community onder het genot van een gezamenlijke maaltijd. Dus kom en ontmoet mensen die je nog niet (goed) kende. Verder gaan we met elkaar in gesprek over vrijheid.

Met een korte muzikaal en poëtisch intermezoo door Sipan Tekin. Sipan Sezgin Tekin is geboren in Diyarbakir en een performer, theatermaker en verhalenverteller.

Van 12:00 tot 14:00. Graag vooraf aanmelden zodat we een idee hebben hoeveel eten we moeten klaar maken.

Aanmelden voor de lunch:

Naam
(het opgeven van een naam is niet verplicht. Een alias is natuurlijk ook helemaal prima)
Please enter a number from 1 to 5.
Als je toch niet kan, laat het dan even weten door een mail te sturen naar info@rupare.nl
Ontvang maandelijks een nieuwsbrief met daarin updates over activiteiten en evenementen in de Ru Paré Community.

Over de Ru Paré
Ooit een basisschool, nu een Community met tientallen organisaties en initiatieven waaronder het Huis v/d Wijk ‘De Buurtzaak’. De echte Ru Paré was Henrica Maria Paré, ook wel ‘Tante Zus’ genoemd. In de Tweede Wereldoorlog heeft zij 52 Joodse gered. Naast verzetsstrijdster was ze schilder en de laatste jaren hebben we een redelijke collectie opgebouwd van haar werken. Voor ons is zij een levend voorbeeld van vanzelfsprekend engagement en actief burgerschap. Een inspiratiebron om niet te verzaken waar het gaat om solidariteit en te blijven omzien naar de meest kwetsbaren in de samenleving. Lees hier meer.

 

Gegevens

Datum:
5 mei
Tijd:
12:00 - 14:00
Evenement Categorie:

Locatie

Ru Pare
Chris Lebeaustraat 4
Amsterdam, Noord Holland 1062 DC
+ Google Maps